Cursurile de Creative Writing ‘’Trage-mă-n proză’’ trezesc scriitorul modern din tine!

Ești genul care citește mult. Atât de mult încât își cumpără cărți, chiar dacă nu le-a citit pe cele din tura trecută. Te pierzi printre rânduri, iar realitatea ta se contopește cu cea a personajelor din lectura ta preferată. Simți cu ele, ești alături de ele și le ții în brațe, la bine și la greu. Cea mai mare durere de cititor este ultima pagină, momentul în care trebuie să te desparți de personajele tale dragi. Oare ce fac ele după ce se termină cartea? Oare scriitorii se plictisesc vreodată? Creează atâtea lumi și atâtea personaje în care se pierd, cărora le dau viață cu fiecare figură de stil, atent aleasă și culeasă din propria minte. În timp, cărțile citite una după alta încep să-ți trezească o nouă pofta, un chef nebun de-a crea propriile personaje.

Iată-te acum, tu, singur cu mintea ta și tastatura, asortată c-o pagină albă pe care tu trebuie să o umpli cu un șir narativ, personaje, trăirile lor, personalitatea, fericirile și durerile.

Dar de unde să începi?

Despre ce să scrii?

Începi cu finalul, începutul sau mijlocul?

Să vorbești la persoana I sau a II-a?

Ce mesaj important vrei să transmiți prin cartea ta sau poezia ta?

Ce se ascunde în interior și ce te face să urli?

De fericire, de nervi, de tristețe.

Canalizează-ți demonul creativ, dă-i deadline-uri și strunește-l cumva din loc! Ia-l de cornițe și arată-i că dacă-și deschide mintea, toate frustrările, supărările, momentele plăcute și neplăcute pot naște personaje care să-i ajute pe ceilalți în lunga călătorie numită ‘’viață’’.

Când scrii o poveste, o scrii din două motive: pentru tine și pentru ceilalți. Indiferent că e vorba de-o poezie, un roman sau un articol de blog. Tot ce lași afară la joacă din mintea ta trebuie să aibă un sens și pentru altcineva. Să-i dea un moment unic de ‘’Aha!’’. Să îl facă să plângă. Să râdă și să se descopere din nou! Când scrii lași o mică bucățică din tine în fiecare text, iar lumea își așterne ochii și-ți fură un colț din realitate, o adaptează la a lor și învață ceva din propria ta experiență. Ai putea spune că bucățele din tine pleacă în călătorii spre alte realități.

Dar cum reușești să creezi emoție? Cum alegi cuvintele? Cât să scrii? Să fie poezie sau proză? Să fie un articol normal, pe-un blog romantic? Unde să îți lași demonul să zburde?

Dacă nu ai un răspuns la întrebările astea, cursurile de Creative Writing ‘’Trage-mă-n proză’’ sunt soluția! Modulul durează 6 săptămâni, câte un curs pe săptămână, la ora 19.00. Prețul unui modul este de 100 euro.

Cursul este predat de mine, mă știi, Ana-Maria Gheorghe. Am scris cartea ‘’Trage-mă-n proză’’ și am blogul ăsta de 5 ani.

Am experiență de 8 ani în domeniul Comunicării și scriu de la 7 ani.

Dacă sunteți interesați de cursul meu,  dați un mail la anamariagheorghe13@gmail.com