De ce nu aș putea să fiu influencer în adevăratul sens al cuvântului

Am fost acum o săptămână și ceva, dacă nu două, la un workshop despre Instagram, s-a chemat Instacamp. Am plecat ca un burețel roz, cu sclipici și highlighter tot roz, ca să aflu și eu de la mai marii Interniților ce dreacu să fac ca să-mi meargă Instagramu’, boss. Au fost 8 ore în care am stat cu telefonul în mână și am aplicat fiecare sfat dat de speakerii de acolo, în afară de unul unde ne sfătuia OARECUM să ne cumpărăm boți pe Instagram. Înainte să trec mai departe în discursul meu despre influencing, vreau să vă explic că DA, oamenii își cumpără followers pe Instagram, printr-un robot care dă follow oamenilor și apoi unfollow. Ai rămas cu 10.000 de followers dintr-un foc. Și știți cum se zice? Unde-s mulți puterea crește. Așa că primești încontinuu followers. Iată rețeta Interniților, dragii mei copii, cu părinți bogați și haine tip hype beast, asta trebuie să faceți!

După cele 8 ore cel mai surprinzător lucru pentru mine a fost că una dintre influenșărițele de acolo a spus că stă o oră să monteze un instastory. SĂ MONTEZE UN INSTASTORY CARE DUREAZĂ 15 SECUNDE ȘI DISPARE DUPĂ CÂTEVA ORE. Așadar, dacă femeia postează 3-4 instastories pe zi, și chiar o face, stă 3-4 ore să monteze toate astea. Hai să zicem că avem 3-4 ore în care montăm instastories, apoi mai punem 2 ore în care edităm poze cu noi și apoi ne gândim să ne apucăm să facem și un vlog. Dacă punem că o să facem și postări pe un blog + 2-3 attending-uri de event, o să vă dați seama că e un soi de fulltime job, care pare fun, dar de fapt ne oprește din a trăi viața cu adevărat.

Să vă schițez programul fictiv al unui influencer.

Capture

 

Am zis schițat, poate sunt zile în care nu ai eveniment, sau nu faci vlog. Dar am zis să vă arăt cum ar arăta viața voastră dacă ați fi influencer. Ce mai e nasol la treaba asta? Oamenii de lângă tine. Câți acceptă să pui toată viața ta pe Internet? Tot ce mănânci? Poze cu el? Poze cu casa voastră? Acum, după cum spunea și Morodan, nu trebuie să pui astea dacă nu vrei, dar cu cât ești mai cunoscut pe Interneți, oameni vor să vadă tot ce faci. Iar mulți influenceri nu mai au timp să se bucure cu adevărat de viață. Nici măcar de-un pișat de frappe de la Starbucks. De ce? Trebuie să-i faci instastory și poză, la care să editezi de să-ți sară capacele și până termini se topește tot ăla. Cam câți influenceri crezi că mănâncă tot ce postează pe Instagram? Să fim serioși.

Nu aș putea să mai fiu influencer pentru că am job, lucrez deja la a doua carte, plănuiesc un proiect muzical și am și-un prieten cu care vreau să clădesc amintiri frumoase.
Dar în mare, vreau să lungesc de ce nu mi se pare un job potrivit, ăsta de influencer.

  • toată lumea zice că frec pla și te plătesc (uitați-vă în tabelu ăla)
  • nu ai intimitate.
  • nu te mai bucuri de momente decât prin ecranul de la telefon
  • tot ce faci se transformă într-un soi de gamification. Primești validare prin ce faci, ca să câștigi bani din asta. Cu cât ai mai mulți followers cu atât treci la nivelul următor. E aproape un viciu. Am auzit oameni care intră în sevraj după ce stau departe de social media câteva zile.
  • ești un canal TV, la care oamenii văd din ce în ce mai multe reclame. Mai puțină viață, mai mult product placement. Îți folosești viața pe post de canal de promovare. How is that actual living?
  • Nu ai timp să crești ca persoană mai deloc. Ori ești 100% influencer, ori ești un microinfluencer. Iar eu nu vreau să fiu MICRO-nimic. 
  • Majoritatea au o firmă prin care plătesc toate astea, așadar sunt o grămadă de taxe de plătit. Deși, majoritatea lucrează cu bani cash, adică la negru. Eu nu mă descurc cu plătitul facturilor de acum, d-apoi când o să trebuiască să merg să declar chestii. Fuck no.
  •  

Tu ce părere ai? Tu ai putea să fii influencer? Îți asumi toate astea?