Kylie Jenner primește bani ca să ajungă la milion și unii trăiesc cu 100 de lei pe săptămână

Suntem bombardați de știri senzaționale zilnic. Dar cea mai mare vomă a Internetului, cea mai reciclată știre și știrea aia bună, care face views și clicks blanao este orice știre despre familia Kardashian. O familie care-și dorește din tot sufletul să fie o familie de negri. Nu sunt rasistă aici, dar cred că fac cel mai mare cultural apropriation de pe planetă. Zeci de mii de copii visează să găsească un Kanye West, să-și umfle sânii, fundul, buzele și să-și posteze cele mai mișto poze cu makeup din linia personală de cosmetică pe Instagram.

Instastory? More like instaworry.

Citești poveștile, vezi pozele, te uiți la serial și vrei să fii și tu Kylie, Kim sau cum draci bălțați le mai cheamă. O familie faimoasă pentru zero skills. Cum spunea și Kim într-un spoof: Hello, Im Kim Kardashian, famous person. Familia cunoscută pentru sextapes, operații estetice și dramă regizată are o cifră de afaceri imensă, mai mare decât toate fundurile lor la un loc.

”Ați stricat o generație”! 

Mulți dintre noi nici nu pot să-și imagineze cam ce fel de viață duce familia asta, dar pe mine nu mă deranjează prezența lor, ci mai mult pe sistemul Andra Gogan: Ați stricat o generație. Ca un side note și Andra Gogan e tot o vomă reciclată, lipsită de atenție. Dar în online ca să fii famous trebuie să fii ahtiat după atenție. Să vrei să fii constant băgat în seamă. Față de vloggeri care nu au făcut decât să introducă un alt mod de viață puștanilor pe care i-au crescut părinții să fie doctori, medici sau avocați, familia Kardashian a transformat o generație de femei în clonele lor. Toate știu makeup cu contouring, toate sunt fane adidași, toate-s pe hype, toate vor să se îmbrace în colanți de 300 de euro și să fie instagram models. Asta înseamnă să strici o generație, to deprive them of their personality and turn them into clones. Desigur, nu doar familia asta face treaba asta, dar nu cred că o mai face cineva atât de toxic. Foarte toxic. Să crești o generație cu Kim Kardashian înseamnă să crești femei și bărbați superficiali, leneși, care vor să devină faimoși fără efort mai mare decât un sextape sau o asociere cu cine-știe-ce vedetă.

Cel mai futut lucru pentru mine a fost când am citit știrea cu oameni care donează către Kylie Jenner ca să ajungă miliardară. În momentul ăla m-am ridicat, am închis laptopul. Am deconectat rooter-ul, am luat ghiozdanul și, mental, m-am mutat în plm în altă lume. Nu mi-a venit să cred. Dacă vreți să mai citiți despre situația asta, găsiți aici. 

Să recapitulăm cine e Kylie Jenner și ce a făcut:

  • s-a cuplat cu un rapper
  • și-a pus acid în botic și peste tot
  • a rămas gravidă la o vârstă fragedă
  • are o linie de cosmetice, pe care le găsești contrafăcute peste tot 

Bun. Pe modelul Kim Kardashian. Și, lasă-mă să înțeleg, oamenii îi DONEAZĂ bani ca să fie și mai faimoasă pentru ce anume? Promovarea pițiponcismului și setarea unui model prost pentru femeile de pretutindeni sau pentru ce? Ce înțeleg eu din viața ei? I s-a dat totul pe tavă. A devenit faimoasă de la o vârstă mică, așa că nu s-a chinuit prea tare cu ideea de crearea unei cariere. S-a cuplat cu un tip faimos ca să-și asigure faima pe mai multă perioadă, a adoptat metoda aia cu hai să o pun și de-un copil ca să-l prind bine pe fraier și echipa ei de Marketing a lansat o linie de cosmetice pentru ea, din banii ei. Ea probabil că a venit la întâlnirile cu echipa aia și a stat cu ochii în telefon și-n Instagram, lăudându-se peste tot cu ce mare antreprenoare e ea.

Asta vrem să promovăm? PE BUNE? PE BUNE?

Dar femeile care-s astronauți, oameni de științe, avocați, doctori, cântărețe, artiste, scriitoare? Sau bărbații care au făcut all of the above, au salvat vieți, au făcut istorie? Pe ăștia nu-i promovăm. La cauzele ăstora nu donăm. Nu-s cool. Dă-i dreq, o să îmi dau salariul către pipița asta, poate devin ca ea.

În 2018 dacă nu ești famous pe Instagram nu exiști. Așadar, hai să lăsăm dreq toate cauzele importante, our planet is dying, politică e dusă pe râu în jos, standardele de frumusețe sunt imposibile de atins, economia, problemele din Siria. Nu, boss. Stai puțin, a postat Kylie Jenner poză nouă! Și-a scos lip fillerele! OMG! OMFG! OH DOAMNE! CE FRUMOASĂ E FĂRĂ!

Nu-s lupul moralist, dar să doneze bani către o familie PUTRED de bogată este dovada că ar trebui să vină Apocalipsa AIA MARE, cu zombie și lăcuste radioactive să mai trieze din noi. Nu toți merităm planeta asta.