Rețelele sociale sociale ne fac să ne urâm mai mult

#WokeUpLikeThis #Beautiful #NoMakeup #NaturalBeauty #Perfection #Goals, oare toate astea ne fac să ne #URÂM mai mult? Sau să ne #simțimcapla? Sigur că da. Am testat treaba asta, mai ales că-s un om care lucrează în online, vă dați seama că 90% din meseria mea înseamnă să stau pe rețelele de socializare, ori pe-un laptop, ori pe telefon. Trebuie să stau geană pe trend-uri și pe tot. Asta are un impact negativ asupra creierului meu.

De ce? Deschizi Instagram și 1500 de fufelnițe își pun fundurile lucioase de la highlighter/ulei autobronzant spre văzul tuturor? Mai vezi un machiaj perfect, o geană pensată excepțional, un crac fără celulită și data viitoare când te pune dracul să bei o gură de Cola să te gândești că-ți iese celulită și-n frunte.

Apoi intri pe Facebook și vezi 1500 de cupluri, familii cu copii, fete îmbrăcate cu haine scumpe, bloggerițe, influensărițe care pleacă prin țări străine și-și fac poze în Caraibe cu cocktailul cu umbreluță cu Swarovski în mănuțele cu manechiura cu geluț perfectă, familiile care zâmbesc și se simt bine de sărbători și alte lucruri de parcă suntem toți scoși din pozele de pe Shutterstock.

Când intri pe Instagram, Facebook, Snapchat și-ți dai seama că bă eu nu am cracii lungi, sau curul bombat, sau bani de nicio operație, eu abia plătesc întreținerea sau abia plătesc chiria, nu ai talia de viespe, sau brațele tonifiate pentru că un antrenor costă de te stinge și când mergi la sală faci și tu după cum te taie capul, sau de sărbători unde vezi familiile care par să nu fie ca a ta, ci scoase dintr-un film Pixar, sau destinațiile în care ajung unii și tu poți doar să visezi, te apucă stima de sine, te trage de colțuri și te duce într-o excursie în Lumea Panicii Totale. Auăleuț! Am x ani, dar eu nu am x și y și poate ar trebui să merg la sală mai mult să mi-o ard și eu #HealthyLiving, să beau și eu apă cu castravete exotic de mare, nu sunt suficient de înalt/ă, nu am familie, nu am nu-știu-ce.

Și știți de ce se întâmplă treaba asta? Pentru că trăim o perioadă în care vrem să fim ceea ce nu suntem, mai ales pe rețelele de socializare. Am mai discutat treaba asta peste tot pe blog. Stăm să strângem love-uri, like-uri, snap-uri, clapbacks în loc să ne iubim noi înșine și să ne placem între noi. Un like pe Facebook nu sau un share nu te ajută să te placi pe tine mai mult, ci doar adaugă la insecurities. Cum să te hrănești cu like-urile astea dacă nu te placi, nu te place lumea cu adevărat, ci te urăște în secret?

Dead Man Walking, but still pushing buttons. 

Sharing is caring, right?

—————————————————————————————————————–

Dacă vă place de mine și cum scriu, poate cumpărați și cartea ”Trage-mă-n proză” de aici. 

Livrăm și internațional.