Societatea în care trăim tratează oamenii SINGLE ca pe ciumă

Articolul de astăzi pornește de la o serie de discuții pe care le-am avut în decurs a o oră cu tot familionul. A urmat o serie de telefoane de la bunicul, apoi părinții și apoi de la bunică-mea despre tema asta: cum adică nu mai ești cu y? Eu am reușit să ignor cu brio, aș putea spune, fără să mă laud, discuțiile astea multă vreme, spunându-le că e totul bine, că mă descurc. Dar cumva și familia o tratează ca pe un MUST. N-ai cum să fii singură, ai aproape 28 de ani. La vârsta ta eu aveam și copii, și carieră, și animale și descoperisem și o altă planetă în sistemul nostru solar în afară de astea clasice. I-auzi! Păcat că nu sunt definită de o relație.

Săracul/săraca! Nici nu știu de ce e single! E așa de frumos/frumoasă! 

Ați observat cum societatea în care trăim tratează oamenii single ca pe o ciumă? Ești la o petrecere și, să zicem, că-s numai cupluri și 3-4 oameni singuri. Ăștia cuplați te împing cumva către unul dintre ceilalți cu tot felul de încurajări și laude, de parcă tu ai venit la petrecerea aia cu scopul de-a nu mai fi singur. Doamne, cum să fii singură? Bă, nu. Trebuie neapărat să fii cu cineva. Ce-ai? Sau te prezintă cu toate lucrurile de rigoare și-apoi adaugă așa, de parcă mai am 3 luni și mor: DAR E SINGLE, NA. ASTA E VIAȚA! Deși eu nu înțeleg de ce. E o fată *insert aici random compliment*.

Bă, ați luat-o razna? Oamenii single sunt single cel mai probabil pentru că vor să se concentreze pe ei, pentru că încă nu au trecut peste cineva și nu vor o relație nouă care să le panseze rănile, pentru că nu vor să rănească pe altcineva sau pentru că, pur și simplu, într-o mare de opțiuni, niciuna nu se mulează nici măcar 5% pe ce au nevoie. Cum ai putea să fii cu cineva când ai atât de mult de lucru la tine? Ai o mie de cerințe de la tine și vrei să crești tu în primul rând ca om, ca să fii bun de o relație și mai apoi să fii cu cineva. Nu sari din relație în relație ca ăia care-și schimbă non-stop relationship statusul pe Facebook. Ce-aveți?

Ați văzut cum dacă vrei să mergi nu-știu-unde cu cineva, să te simți și tu bine, toată lumea din jur se uită așa, ca la un răhățel colorat, cu probleme, ai deja etichetă. EȘTI SINGLE! Doamne, să nu se ia și pe mine, iubi! Nu vrei să ieși cu noi, oricum o să fie doar cupluri și-o să te simți aiurea. Cuplurile simt mereu nevoia să iasă cu alte cupluri. Dacă nu faci parte dintr-un cuplu, ești pișat în ploaie. Te piși în ploaie și apoi vine pe toată lumea din jurul tău. CÂH! Ia-o p-asta d-aici că-mi bag picioarele.

Și mai este o situație. Oamenii ăia single disperați care tratează problema ca pe o boală și peste tot și oriunde aruncă asul ăsta din mâneca: Știi, eu sunt single. Bravo, boss! Să trăiești o mie de ani. Dar poți să te dai mai încolo? Nu vrea nimeni să se combine din singurătate cu tine. Take your emotional baggage elsewhere!Pwp.

Dar rudele sunt cele care insistă cel mai tare pe ideea de COMBINAT și NECOMBINAT. Și, nu ai și tu pe cineva special? Dar când te măriți? Aoleu, ticăie ceasul biologic și nu o să ai și tu un copil!

4 lucruri mai am de spus ca să nu vă simțiți prost că sunteți single:

  • imaginați-vă cât de fake sunt, de fapt, cuplurile alea care-și orchestrează selfie-urile, lângă brad, sau mai-știu-eu unde și-apoi opresc telefoanele să numere like-urile, dar ei, între ei, nu și-au mai dat like în viața reală de ceva timp.
  • imaginați-vă câtă energie pierdeți într-o relație atunci când sunteți nefericiți. Nu faceți nimic productiv din tristețe. Că vă dați seama că celălalt nu e potrivit pentru voi dintr-un motiv sau altul.
  • mai bag o fisă și zic că nu e niciodată timpul pierdut, nu aveți ciumă dacă sunteți singuri și nici nu trebuie NEAPĂRAT să vă combinați doar ca să fiți în rândul lumii cuplate.
  • calmați-vă rudele și prietenii că nu e vreo boala venerică numită SINGLE care se răspândește și atacă toată organele vitale, atât ale tale cât și ale lor.

Bucurați-vă de viața, indiferent că sunteți SINGLE sau cuplați! Că nu asta vă definește 🙂 Ci ce știți voi să faceți. Relațiile nu țin la nesfârșit decât dacă l-ați găsit pe ĂLA. Și până la ĂLA, ca să citez direct din a mea mamă, trebuie să pupați mulți broscoi.