Cum să te descurci cu o femeie impulsivă, puternică și independentă

Când am scris independentă, am vrut să zic încăpățânată. Nu știu altele cum sunt, dar eu sunt un vulcan. Uneori sunt nervoasă fără motiv, alteori sunt extrem de drăguță cu toată lumea din jur. Spre exemplu, se întâmplă ca în unele zilele să mă enerveze cum bate vântul sau am gânduri în care-mi vine să ies afară să dau un pumn unui arbust, din fața biroului. Nu cu un motiv anume, ci doar pentru că am draci pe mine.

Am observat chestia asta și la alți oameni. Nu neapărat femei. Simt gluma aia penibilă cu “a fost odată un om și femeia lui”. Să ne stăpânim glumele din copilărie și să ne concentrăm. Zilnic intri în contact cu o grămadă de femei, mai ales nervoase. Țipă, urlă, se împing în alți oameni în metrou, se încăpățânează. Sigur ți-a venit o femeie în minte când ți-am pictat imaginea asta în cap.

Unele poate-s nefutute, altele poate sunt prea futute. Cert e că cu cât e o femeie mai ocupată, mai puternică, cu atât e mai sensibilă. Am mai scris eu un articol despre treaba asta. Noroc că m-am gândit să scriu și alt articol despre cum să te descurci cu vulcanii ăștia, tornadă umană pe tocuri.

  1. E CA MINE! ȘTIU EU MAI BINE!

Acest comportament l-ar depăși și pe Tata la Behaviorism. În stadiul ăsta când vorbești cu femeia, ea nu are cum să înțeleagă. E ca și cum îți ies jeleuri pe gură. Vede că sunt acolo, dar nu își dă seama ce zici. Ai gura plină, ce pisici? Ea știe mai bine. Lasă că știe ea cum se termină situația asta. Lasă că ea are o mie de alte experiențe. A auzit ea de la o rudă îndepărtată. Știe ea de la o prietenă.

CE E FĂCUT? Las-o să facă fix cum vrea ea. O să fie prost și tot o să îți ceară adevărul.

Downside: Sigur o să îți scoată ochii dacă e ca ea. ETERN! Ți-am zis, bă, că e ca mine.

     2.  NU ÎMI SPUNE MIE CE SĂ FAC CĂ NU FAC! 

În punctul ăsta poți să arunci și cu duda THE FLOOR IS LAVA, FEI că nu te aude. Vorbești la pereți. I-ai spus să facă nu-știu-ce fără să zici te rog de 150 de ori? GET THE FUCK OUT. Ea e femeie independentă. Nu are nevoie de tine să-i zici ce să facă.

CE E DE FĂCUT? Nimic. DOAR NU ÎI SPUI TU EI CE SĂ FACĂ. Glumesc, evident. Las-o să fiarbă până-i trece. Încăpățânarea copilărească are rădăcini adânci în copilărie. Dacă-i ordona cineva din familie zilnic, e clar că n-o să mai accepte de la tine. Poate încearcă să o spui cât mai drăguț? Nu pe un ton de FEI, PROASTO, NU MAI PLÂNGE ȘI DĂ SUC*.

*Alin Barosanu trademark*

Downside: Nu e okay să aibă atitudinea asta, băi. Comunică frumos și-o să ți se răspundă frumos. Are temperamentul lui Becali atunci când te iei de Biserică. Înțelege dacă-ți pasă.

      3.  TORNADĂ DE NERVI

Vine un moment o dată în viață- cel puțin- când femeia o ia razna și nu știe de ce. Are o tornadă de nervi cu destinația ta și nu are un motiv real. Are draci pe ea. Pregătește-te pentru reproșuri, sărit de țandără, scos din pepeni, sărit muștarul și toate expresiile pentru femeile care au răbdarea unei găini fără cap. Poate voia atenție, poate voia tort. Nici ea nu știe de fapt.

CE DRACULUI SĂ FAC? Așteaptă. E ca o bombiță cu ceas. Cine știe când explodează. La fel ca o tornadă. Nu ai ce să faci decât să te pui la adăpost și să aștepți să treacă. Să nu uiți să îți faci provizii. Nu e okay să o alimentezi, că se transformă în SHARKNADO.

Downside: S-ar putea să dureze ceva până se calmează. În situațiile astea dacă stai pe telefon, s-ar putea să rămâi fără ecran.

Lăsând toate glumele aside și ignorând faptul că am exagerat aici cu femeile și dracii din capul lor, toată lumea are probleme. Nu e okay să îți arunci nervii pe persoana de lângă tine, chiar dacă uneori e inevitabil. DOAR EȘTI FEMEIE*.

*glumiț pentru feministe, ms.