Ce înseamnă să fii pițipoancă la sală?

E o artă pură în pițiponceală. Serios vorbesc. Nu oricine poate să fie pițipoancă. Tu ai răbdare să stai să-ți pui gene false 3D pe o masă, la un salon de înfrumusețare? Ai răbdare să stai locului atâta timp nefăcând nimic productiv? Sau să mai luăm un exemplu: ca să-ți faci unghiile la mâini și la picioare cu model, cu gel și cu ștras durează 2 ore cel puțin pe zonă. Să mai vorbim despre solar? Ai timp să-ți rupi din zi, pe lângă muncă și relaxare, încă 30 de minute ca să te duci să-ți pârlești pielea? Tu știi cât de greu se întrețin extensiile? Tu știi că te trag de cap unele și nu te lasă să gândești normal? Eu nu aș putea. Eu dacă-mi strâng părul prea sus mă iau dracii. D-apoi să am păr mort în cap.

Chiar e o artă pițiponceala și respect orice femeie care are grijă de ea. Mai ales că întotdeauna am fost de părere că dacă te plastifici atât de tare înseamnă că ai nevoie constantă de validare. Iacătă, arunc cu validare. Unele sunteți frumoase, altele de ceară. E o artă și-n pițiponceală. Respectul meu se duce pe apa sâmbetei, fătuci, când văd pițiponceală în sala de sport. În punctul ăla îmi dau cu ganterele-n cap când mă uit la voi.

Știți ce înseamnă să faci sport cam o oră sau 2 la sală pe zi? Înseamnă că puți. Transpiri. Îți curg apele peste tot. Ai pantalonii lipiți de tine. Părul e praf. Iar pielea chiar și nemachiată este puțin sufocată. Îți apar coșuri de la transpirație pe pielea nemachiată, d-apoi pe aia machiată. La sală nu poți să porți părul desprins decât dacă vrei să ți se lipească de corp. Nu poți să porți bijuterii sau cercei grei pentru că bălăngăne totul pe tine când te agiți. Cum să zic eu mai pe românește: nu poți să faci sport înzorzonată.

Ținuta nepotrivită

Am văzut pițipoance dezbrăcate la sală aproape, cu adidași cu toc. Frecau și ele o ganteră-n mână juma de oră și stresau antrenorii cu întrebări și gata. Oboseală mare, frățică. Cu adidașii ăia cu toc abia e social acceptabil să ieși pe stradă. Imaginează-ți cum alergi pe bandă. SAU STAI! Pe banda aia înclinată. Îmi doresc să văd cum cade una de pe bandă. Sau pe bicicletă? Nici nu încap copitele în pedale.

Pițipoanca o recunoști simplu, deși are 2 nuanțe: pițipoanca foarte slabă și pițipoanca umflată. Ambele au haine puțin spre deloc pe ele. Așadar vorbim de pantaloni super scurți și-o bustieră. În ambele cazuri e doar pentru atenție. 2 abdomene nu te ajută să ai indicele de greutate normal pentru înălțimea ta.

Machiaj excesiv

Îmi spusese cineva că nu poate să iasă din casă nearanjată. Înțeleg, așa sunt și eu. Dar totul până la sală și piscină. Indiferent că ai makeup waterproof pielea ta nu poate să respire. Te duci la sală să transpiri și să arzi calorii. Să fii sănătos. Să te menții în formă. Să nu mori la 40j de ani. Nu cred că e intrare pe bază de cât de gros e stratul de contouring pe pomeți sau de cât de lucios e glossul. Să ne mai potolim că ne umplem de bube, zic.

Poze peste tot

Tu faci abdomene de o oră în fața oglinzii în care ea-și țuguie buzele să-și facă poze. Din toate unghiurile. Normal că vrea să-și laude prezența la sală. În funcție de gabarit cu diverse poziții, descrieri și insistențe. Eram o dată la sală și-o pițipoancă își făcea poză cu niște gantere mari. Mă uitam atent la ea, îi tremura mâna pe ganteră, dar tot nu se oprea din făcut poze. Am zis că mor de râs.

Vrăjeală

Ai văzut cum pițipoancele sunt lipite de antrenori? Vă zic eu, au venit pe combinații. E amuzant să le vezi cum se chinuie să facă ce le zic ăia. Dar cel mai amuzant e să le vezi cum li se scurge fardul prin transpirație. Să ne calmăm, fetiț, nu sunt bogați antrenorii ăia. Ați greșit locul. Poate la Loft.

Ați văzut și voi pițipoance la sală? Aștept niște povești fascinante mai jos.