Cum ar trebui să se comporte o vedetă

De când lucrez în media și mă învârt prin lumea asta a vedetelor, vedetuțelor și influencerilor la ei în curte am rămas scârbită de atitudinea vedetelor din branșa asta. Când spun atitudine, vreau să zic MAHALA. 

Când ești copil primul gând pe care îl al când îți vezi vedeta preferată este ADMIRAȚIE absolută. Că de, ești un rahat cu ochi care fâțâie peria prin casă, visând cu ochii deschiși că ajunge și el vedetă. Care dansează și cântă pe piesele unor artiști cu atâta poftă de parcă ar fi Dumnezeu.

Dacă-mi spunea cineva când aveam 9 ani că P!nk este o mahalagioacă de doi bani, care nu dă un rahat prăjit în toaster pe donațiile către cazuri sociale și care tratează fiecare om ca și cum e sclavul lui nu l-aș fi crezut. Ce-ai, mă, P!nk e cea mai tare. Desigur, nu vorbim acum de P!nk, care chiar este un artist adevărat, cu o atitudine pe măsură și care chiar se implică în cauze și susține body positivity.

Acum să revenim în anii ăștia de acuma. Interacționând cu vedetele noastre am observat aceste 3 aspecte:

  1. TU ȘTII CINE SUNT EU, BĂ, CÂRNATULE? Eu nu mă dau jos din pat decât pentru X sumă. 

Această atitudine mă face să-mi dau un pumn în gură și să-mi construiesc un jet pack ca să zbor dracului în Soare și să ard. Poate renasc ca pasărea Phoenix într-o perioadă mai bună pentru UMANITATE. Care e diferența între tine și o vedetă? Îți zic eu. O echipă de stiliști și 2-3 PR amărâți care trag de ele să fie umane, de ochii lumii.

    2. NU PUNE POZA AIA CU MINE NEMACHIATĂ CĂ SUNT URÂTĂ

Multe nu vor să apară nemachiate sau în nu-știu-ce postură. Doamne Ferește să vedem noi, muritorii, mâncăcioși de KFC, că Vedeta Planetei are un rid, coșuri sau FEREASCĂ DOAMNE celulită. Să nu le vedem decât cu blur, airbrush și machiaj intact. Iar pozele cu ele nemachiate să fie editate și alea. Pentru că de ce nu?

    3. AM UITAT. LA CE ORĂ AI ZIS SĂ FIU ACOLO?

Să stai cu orele după o vedetă care-și face somnul de frumusețe e strigător la cer. Toată lumea are probleme, job-uri, nevoie de somn. Nu ești cu nimic mai special. Statutul de vedetă nu o să scuze niciodată nesimțirea.

Sfaturi pentru vedete: 

Am atât de multe povești cu vedete. O să vă zic câteva. O vedetă trebuia să filmeze o reclamă pentru o cauză nobilă, dar s-a enervat și-a plecat pentru că respectivii nu aveau prompter. Altă vedetă a insistat că nu bea apă decât de la asistenta lui. Alta că se pișă pe copiii bolnavi, nu are timp. Și sute de astfel de povești.

Pasul 1: Fii mai întâi om, apoi vedetă

Dacă PR-ul tău te-a învățat bine înseamnă că atitudinea de rahat pe care o ai o manifești doar la tine acasă în cazuri speciale, ferit/ă de paparazzi. Milioane de vizualizări sau followers, sau cifre în cont nu te fac cu nimic mai bun decât un alt om. Murim cu toții într-o zi. Ne mănâncă aceiași viermișori.

Pasul 2: Nu e nimeni sclavul tău sau bătaia ta de joc

Dacă ești cunoscut la nivel internațional nu înseamnă că trebuie să te șteargă cineva la fund. Sau să-ți mestece mâncarea. Sau să-ți pudreze nasul 24/7. Nu e nimeni sclavul tău. Cred că ai luat mașina timpului spre alte vremuri.

Pasul 3: Fii prietenos cu fanii

Dacă nu existau fanii tăi tu erai tot un mucea. Fanii ăștia cu care nu ai chef să faci poze sau cu care te porți sinistru pentru că te așteaptă limuzina și nu ai timp visează să fie ca tine, te admiră, ar plăti bani buni doar ca să le spui cât de mult îi apreciezi. Pe scurt: FRAIERI, DĂ-I DREQ. Respectă-i și fii om!

Pasul 4: Donează pentru cauze

Acum că ai bani cât să îți scoți propriul parfum, linie vestimentară și să cumperi o insulă din Caraibe, poate e timpul să ajuți un copil bolnav de cancer sau un centru pentru mame singure. Nu toată lumea are norocul tău, pentru mulți viața e doar o luptă între viață și moarte. Nu mofturi de genul: nu vreau să mi se facă poze când nu sunt machiată.

Acum că tot sunt la cauze, și v-am atras atenția. Eu lucrez de 4 luni la I wonder. I wonder e un site super mișto cu experiențe cu vedete și cadouri mișto, iar banii de pe urma ăstora ajung la niște copii bolnavi de tot, de la fundația Ringier. Asta ar fi o cauză mișto pentru o vedetă sau un bănos d-ăsta.

Om mai întâi și fițe de vedetă apoi. Doar zic.