De ce încă se promovează imaginea femeii de plastic? Îndrăznește să fii diferită!

Suntem în 2017 și oriunde ne uităm vedem buze umflate, dinți puși, extensii de păr, pomeți ridicați, operații la nas, unghii false, machiaj excesiv și siluete extrem de slabe până la anorexice. Imaginea aceasta este încă promovată în Românica în neștire și nu mai merge nimeni pe body positivity, iar dacă o face nu există niciun echilibru și tot plastic e până la urmă.
În alte țări sunt promovate vedete, influenceri, cântăreți, vloggeri și ce mai vreți voi de toate mărimile, formele, culorile și genurile iar la noi tot ce vedem la televizor, pe Internet și în reviste sunt aceleași fețe de ceară, plastifiate și umflate de acid hialuronic până la nivelul în care te întrebi dacă le-a înțepat vreo albină.

De unde vine sursa acestui articol? Mi s-a spus că nu sunt suficient de glossy, de glamourous, de slabă, de operată, de feminină de multe ori de când lucrez în industria asta unde trebuie să mi se promoveze corpul și fața.

Am buzele prea subțiri, picioarele prea groase, părul meu nu e suficient de lung, am maxilarul atât de accentuat încât ar face pe câțiva bărbați geloși, dinții din față strâmbi, clar nu suficient de albi, sâni nu am și nici craci lungi. Nu mă îmbrac mereu la dungă, iar de cele mai multe ori machiajul meu nu e perfect sau nu mă machiez deloc și pe alocuri am un coș sau două. Felul în care mă îmbrac nu e chiar feminin, nu port tocuri niciodată, nu am mereu haine nou-nouțe, nu port inele și nu mă dau cu ojă decât foarte rar.

Dar asta nu înseamnă glamorous sau suficient de fashion în grupurile unde se aspiră. Așa că uneori nu sunt invitată la evenimente, sau nu sunt taggată în unele poze sau chiar respinsă din motivul de mai sus. Uneori la petrecerile la care merg oamenii se uită dubios că refuz să port tocuri, sau că stilul meu nu se potrivește stilului păpușicii de plastic tipic cu păr fals, silicoane, acid, pomeți făcuți și haine de designer. Mai ales că am o formă a corpului diferită față de ce se caută.

Imaginea promovată este una care ne face rău tuturor și în special copiilor care ne sunt fani. Copiii ăștia o văd pe Crudu sau pe vreo bloggeriță perfectă în toate pozele și se frustrează. Eu de ce nu sunt așa de înaltă? Părul meu de ce nu e așa frumos? Uite ce haine minunate are x, eu de ce nu am bani? Eu de ce nu sunt așa de slabă ca aia? Buzele mele sunt prea subțiri.

Nu, păpușa mea normală. Nu asta trebuie promovat.

Pozele alea cu vedete în care au părul perfect și makeup-ul intact? Ghici ce? Nici nu e părul lor și au un makeup artist care le fute câte-o dungă când li se scurge makeup-up.

Pozele alea perfecte de pe blogul nu-știu-cărei bloggerițe? Sunt editate, sunt gândite, hainele nici nu sunt ale lor și niciodată nu se distrează în realitate atât de tare ca în pozele pe care le postează. Totul este o punere în scenă. Totul e fals. Nimic nu e natural. Vedetele, influencerii și toți care-și fac poze împreună nici nu se suportă. Evenimentele la care merg sunt o serie de poze și stat pe telefoane în timp ce ratează un lucru foarte important: să-și trăiască viața.

Deci de ce încă promovăm păpușa de plastic? De ce trebuie să arătăm toate la fel și dacă DOAMNE FEREȘTE avem puțină personalitate societatea are grijă să ne-o ucidă?

Chiar îți dorești atât de tare să arăți ca toate femeile de pe planeta asta? Nu ar trebui să se promoveze varietatea pentru ca fanii și oamenii care admiră vedetele, influencerii, vloggerii, bloggerii, fotomodelele să se identifice și să se inspire într-un mod sănătos atât pentru ei cât și pentru cei menționați mai devreme?

Și e peste tot. Deschide bine ochii. Revistele promovează stereotipul ăsta, bloggeri, ba chiar și brand-uri vor să se asocieze doar cu plasticul menționat mai devreme. Și asta vezi și la televizor. Rahat, asta vezi și la tine la școală, în facultate, la birou, sau în club. Cineva îmi povestea cum nepoată-sa de 9 ani era frustrată într-o zi că nu are fund pentru că văzuse pe Instagram poze cu Kim Kardashian. WTFFFFFF?????????????

Aștept un moment în care plasticul ăsta sinistru o să dispară odată cu mediocritatea în care ne afundăm cu toții din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

P.S: Normal că este un articol din frustrare. Nu sunt frustrată că nu am silicoane sau acid, ci pentru că suntem marginalizate în unele situații pentru că nu suntem o păpușă Barbie umblătoare.

Uitați-vă și voi cum arată vedetele noastre:

Chiar îți dorești să arăți așa?

Asta e Cruduța.

make-up 👉 @ana_crudu_mua ❤😍🤗😘💋🌹💄🍾🎈🎉🎊👄🤳🏼💞🎀

A post shared by Daniela Crudu Oficial👍 (@daniela_crudu_oficial) on

Haideți să mai vedem un exemplu. Să o luăm pe Bianca Drăgușanu.

 

Haideți să vă mai arăt una. Mai băgăm o fisă. Loredana Chivu.

Astazi timpul si tacerea reprezinta cele mai pretioase lucruri. #rainyday 🌧☔️

O postare distribuită de Loredana Chivu 👑 (@loredanachivu_official) pe

 

Mai încerc una. Haideți cu sora lui Crudu.

#mybeautifulsister #professionalmakeupartist 🔝💜🌈 👉 @ana_crudu_mua

O postare distribuită de Daniela Crudu Oficial👍 (@daniela_crudu_oficial) pe

 

Dacă m-ai pune să zic care dintre ele e care m-aș gândi un pic. Toate arată la fel, plus minus culorile de păr și ochi.

Și nu vă mai dau exemple că deja m-am intoxicat.

Chiar vrem să fim toate oi fără cap, afundate în contouring, operații estetice și 37 de kile la 1,70? 

Ca om, îndrăznește să fii diferit. Iubește-ți părul scurt și verde, sau fundul prea mare sau ochii negri, sau cracii scurți.

Ca televiziuni, reviste online și brand-uri, poate ar trebui să mai variați audiențele că s-au săturat oamenii să vada aceleași 5 tute identice promovând lucruri și fățâindu-și halca solarizată prin fața lumii.

Ca bloggerițe, mai puneți și-o poză de rahat cu voi că nu moare lumea dacă vede că aveți cearcăne.

Schimbarea vine de la noi. Nu vă lăsați influențați de imagini false.

Să răspândim articolul ăsta poate învățăm publicul să nu mai fie păcălit de plastic.