Articolul ăsta prevestește Sfârșitul Lumii

În anul în care toate acțiunile lumii încep să fie ghidate mai mult de instinct decât de rațiune și calm, planeta e gata să se dezlănțuie. E pregătită să-și crape cimentul ca să lase dracii să iasă la joacă. Ar fi frumos dacă ar fi așa, mai ales că dracii ăia umblă printre noi cu chip patetic de om, care zâmbește-ntr-un colț vorbind despre cum ar putea să ajute omenirea și despre schimbările benefice pe care presupune el că le va face în lume. În schimb acești draci fac rănile lumii să supureze.

Imaginează-ți că este luni seara. Ai ajuns de la muncă, ai făcut o baie și-ai mâncat. Acum, după caz, te uiți ori la TV, ori pe Facebook, ori fuți un Netflix pe retine. Nimic ieșit din comun, e o seară obișnuită. Gata, s-a făcut 12 noaptea. Mâine te trezești la 7 să muncești ca un sclav pe plantație. Nu te deranjează. Îți place luxul, așa că muncești ca să ți-l oferi. E o formă egoistă de a dăuna planetei și a te răsfăța pe tine. Te doare-n adidașii ăia de 700 de ron, custom made, ediție limitată. Închizi toate formele de amuzament virtual fals și decizi să te bagi la somn. Zi grea, om muncitor. Alea alea.

Începe o furtună de șuieră prin toți pereții. Cad cărămizi, au zgomote afară, treburi dărâmându-se. Deschizi geamul, bate vântul așa tare încât te trage afară ca și cum te holbezi cu ochii în aspirator. Intri la loc și speri să se liniștească.

Când te trezești a doua zi, te zbați să nu spargi telefonul că deja a 10-a alarmă setată e pe sfârșite și dacă nu te ridici întârzii pe plantație. Te ridici, te freci la ochi, ai urme de salivă pe obraji că dormi ca un animal, cu gura deschisă. Iei papucii, mergi să te holbezi la tine. Arăți ca dreacu’. Te clătești cu apă de gură, nu te speli pe dinți. Oricum mănânci. Fierbi un căcat de ou că ți-e lene să faci altceva. Iei micul dejun și aprinzi televizorul.

Când să iei o gură din cafea, îți scapă pe jos. La televizor e sfârșitul lumii. Aparent aseară când tu dormeam liniștit a început sfârșitul lumii. Sute de mii de oameni omorâți doar în București, dar și în alte capitale importante ale lumii. Aparent o nouă organizație a pus mâna pe o substanță super secretă, care, odată injectată sau pulverizată, îți activează centrul violenței din creier și devii un animal. Te transformi într-un criminal în serie.

O mână de oameni insipizi au primit prin poștă, odată cu facturile, această substanță și au ieșit la petrecere aseară. Aproape un sfert din populația lumii este afectată și 4% au murit deja de mâna acestor criminali inconștienți.

Ți se pare un coșmar, așa că te îmbraci și ignori. Te aranjezi, ești super pizdă azi. Aveai niște deadline-uri până la 12, să te concentrezi pe ele, zici. Chemi liftul. Nu vine nimic. Super! Stai la 10, trebuie să cobori. Când ieși din bloc nu era nimeni pe stradă. Mergi liniștit. Nicio mașină. Dubios. Parcă e super trafic dimineața.

Mai faci doi pași și auzi împușcături. Te cauți prin buzunare de cartelă. O găsești. Intri la metrou. Doamne! Intri în metrou, nu e nimeni. E gol. În afară de un cerșetor care pare să facă spume la gură pe partea cealaltă a peronului. Trece un metrou peste imaginea asta morbidă și dispare și cerșetorul. Panourile luminoase nu mai funcționează. TV-urile sunt pe purici. Ești pișat pe tine. Dă-le dreacu’ de deadline-uri. A început Sfârșitul Lumii.

Ieși din metrou și auzi țipete pe străzi. Simți miros de fum, de gaze. Zgomote. Sirene. Haos. O ambulanță vine cu viteza luminii spre tine. Din ea sare o asistentă cu două perfuzii în brațe, spume la gură și hainele pline de sânge. Scoate o branulă și vrea să ți-o bage în mână. Fugi până ajungi la muncă. Acolo te ia un coleg înăuntru și încearcă să-ți explice un proiect fără să o ia razna. Ești prea speriat. Nu ești atent la el până când nu începe să se scarpine apăsat în cap. Se caută prin sertarele biroului și scoate un pistol. Ți-l pune în față.

ĂSTA E DEADLINE-UL! 

Te uiți ca o curcă la el.

ÎMPUȘCĂ-MĂ ȘI IA PISTOLUL! 

Te simți împuns în spate. Îți vezi viața derulându-se într-un loop idiot. Când te-ai pupat prima oară, când te-ai masturbat prima oară, când ai vrut copii, când nu ai vrut, când…Doamne, ce plm mai e acum?

Trezește-te, bă, tâmpitule! 

Ce?

Dormi ca boul în ședință. Vezi că a pus ochii pe tine șeful și vrea să facă niște concediere. Aoleu. Ești plin de bale. Fii atent.

Te panichezi, dar acu pare că nu mai e chiar sfârșitul lumii dacă te dau ăștia afară de la job. Te-ai hotărât să nu mai mănânci pizza înainte de culcare. Aparent îți dă cele mai fucked up vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *