Câte ore pe an crezi că pierzi doar pentru că ești femeie?

Oamenii cool de la Glamour Magazine au lansat un clip super mișto. În clipul ăsta îți dai seama cam cât timp pierzi pe an doar pregătindu-te cât să fii decentă în ochii tăi. Trebuie să subliniez că în clipul ăsta nu este o exagerare, nu e vorba despre ore întregi petrecute la shopping sau în fața oglinzii cu pensula de counturing în brațe. Este o estimare a cam cât timp pierzi pe an, dacă nu exagerezi și singura ta intenție pe planetă e să arăți ca o asistentă TV.

În clip este și o comparație cu timpul pe care și-l mănâncă el din viață având grijă de el.

Începem cu rutina de dimineață. La mine e cam așa: mă trezesc, asta durează cam 20 de minute că sunt vai de capul meu, indiferent la ce oră fac ochi, spălat pe față + dinți îmi ia cam 3 minute, apoi holbat în frigider vreo 10 minute, băut cafea 10 minute, spălat iar pe dinți 5 minute, făcut baie cum zice mai jos îmi ia total 20 e minute. Apoi mă holbez în dulap 30 de minute, dacă e să plec, 10 minute maximum să mă machiez și 2 să îmi fac părul. Mă încalț și îmbrac într-un minut. Și aia e. Deci doar dimineața consum: 101 minute.

spalat-1

Nu știu cui îi ia 2 minute întregi să-și facă buzele. Eu mă dau cu strugurel și sunt gata în 20 de secunde.

buze1

Nu știu ce să zic. Să zic aproximativ 1 minut.

imbracat1

Cam toată rutina de machiat îmi ia 10 minute. Dar e okay, compensăm prin moțăială.

makeup2

Dacă îmi fac eu dungi la ochi poate să țină și 45 de minute.

makeup3

Când aveam părul lung tot procesul dura o oră întreagă.

par1

În clip mai apare așa: cât îți ia să faci shopping, să îți faci manechiura și pedi și cât stai la coafor în total.

La shopping au pus oamenii 120 de minute la femei cu tot cu coada la garderobă. Cred că glumești. Știu fete care stau 4 ore într-un singur magazin alegând ce să ducă în garderobă. Dar nici măcar eu nu stau 120 de minute. Timpul mediu de stat în magazin e cam 3 ore pentru mine. Nu vreau să fac o alegere nepotrivită, așa că probez multe chestii. Doar probatul ia o oră plus coadă.

shopping

Și la bărbați? 45 de minute? Nu credeți că e cam mult. Cu orice băiat am fost la shopping în viață parcă l-am dus la tăiere. Gata, uite tricoul ăsta și gata. Aia e. Mai am haine. Și apoi m-a așteptat pe bancă afară.

La mani-pedi trebuie explicat, dacă e vorba de manechiură semipermanentă durează 2 ore. Dacă vrei și la picioare ai 4 ore. Și vii cam o dată la 2 luni să ți-o tot aranjezi.

Iar la tuns și vopsit? Aoleu. Don’t get me started. Băieții intră și se tund în 5 minute, iar noi, fetele? Să vă zic că eu când merg la salon îmi eliberez o zi întreagă? Poate să dureze și 4 ore. Și 5 ore. Și dracu să ne ieie.

vopsit1

Și ca să nu vă mai țin în suspans, o femeie pierde pe an 24 zile doar făcându-se frumoasă. Iar să zicem altele pierd și 30 de zile și 40 de zile sau poate altele și 10 zile. Tot mi se pare multicel. Să pierzi atâta timp doar ca să fii plăcubilă ochiului.

profile-picture

Cred că scopul clipului este să înveți că indiferent de feminismele din societatea noastră, tot nu suntem egale cu bărbații. De ce? Păi noi avem mereu nevoie de mai mult timp ca să arătăm bine decât ei, dar nu fiindcă așa vrem noi neapărat, ci pentru că trebuie. Așa am fost crescute. Mama mereu mi-a zis să nu ies nearanjată nici până la piață. Bunica mi-a zis că o femeie trebuie să fie mereu îngrijită. Nu poți să ieși orișicum din casă. Și asta văd și la televizor, și asta văd și pe stradă, și asta vezi și în reviste, și în filme. Vezi vreodată în filme o gagică care merge la piață și e în pijamalele ei cu ursuleți, părul prins cu 2 moțuri cu avioane și papuci de plajă și nemachiată? Nu. Poate doar ca exemplu de așa nu.

Oare cât timp din viață ne-ar lua dacă nu am exagera cu îngrijirile astea excesive și am urma exemplul ăla nebun lansat de Alicia Keys când a venit la un eveniment de gală nemachiată? Nu cred că atât de mult.

Poate am avea timp să descoperim leacul pentru toate bolile futute din istorie. Poate am scrie mai multe cărți. Poate am avea timp să fim mai bune decât suntem. La suflet. Poate.

Foarte mișto clipul. Vă las să vă și uitați la el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *