#HowToDressWell: La ce mă uit când aleg hainele din second-hand

Sunt așa de comodă în ultima vreme încât mi-am făcut abonament la două second-hand-uri din Crângași și nu mă mai satur de ele. Sunt situate cam după patiseria aia Georgi, după magazinul de chestii pentru animale, țușșt apar ele, ca două raiuri de chestii vintage. Au prețuri accesibile, ieri toate tricourile și fustele erau doar 2 lei la unul. Go check them out!

P.S: Articolul ăsta e primul din seria #HowToDressWell. Am o super surpriză pentru voi despre cum o să promovez această campanie soon. Citiți mai multe aici despre campanie.

Mereu când arăt prietenelor mele ce mi-am luat sunt super fascinate. Doamne, parcă ai un dar! Știi cum să le găsești. Eu când merg în second-hand nu găsesc nimic. Cred că e vorba de răbdare aici. MULTĂ RĂBDARE! Dar și de o grămadă de alte lucrușoare. Ia să le enumăr ca o drăguță ce sunt:

1. Unicitate. Sau măcar remotely close. În primul rând basics-urile nu se cumpără din SH. Poți să le cumperi, desigur, sunt super ieftine. Basics= hanorace, bluze, fuste, rochii, maieuri fără imprimeuri sau de culori normale gen gri, maro, kaki, vișiniu, alb, negru (non-culori, da), albastru. Dar se cam pișă pe scopul inițial al cumpăratului din SH: să ai chestii pe care nu le mai găsești pe toată lumea. Găsești tricouri din h&m și în sh și o să le vezi purtate de toată lumea. Și nici nu arată așa de bine ca alea pe care le cumperi din h&m, ci un pic mai pătate de vreme. Dacă vrei piese statement le găsești în SH. Caut haine care să îmi evidențieze ținutele banale: imprimeuri nebune, cămăși vintage, accesorii uitate de vreme.

2. Starea hainelor. Asta e super tricky. Am găsit o geantă Vivienne Westwood și era în ultimul hal de jegoasă și făcută praf, dar tot mi-a venit să o iau de acolo s-o aduc acasă. Oricât de șmecher poate să-ți pară brandul ăla, ai grijă să nu fie rupturi, pete de mâncare, scămoșeli, ațe. Mie îmi place (mai ales la chestii cu imprimeuri) să mișc puțin materialul, să văd cum se comportă. Dar se freacă un pic imprimeul, nu îl iau. Și în niciun caz nu cumpăr ceva cu găuri de molii.

3. Unde sunt așezate hainele. Am vorbit cu o tipă dintr-un second și mi-a spus că cele mai okay haine sunt alea pentru care scotocești cel mai mult. Logic. Oamenii vor să vândă marfa proastă. Pun în oglindă pentru a atrage oamenii în magazin și păstrează bunăciunile în spate. Așa că răscoliți până nu mai suportați mirosul din magazin.

4. Calitate, nu cantitate. Aici mă calmez. Văd uneori 10 chestii care par okay și mă arunc ca tâmpita. Dar când încep să le analizez mai bine, îmi dau seama că o să rămân din 10 cu 3. Verifică toate celelalte puncte înainte să ieși cu plasa de haine din sh. Mai bine o rochie care pare nou-nouță decât una de brand, care o să se rupă cum ieși din casa.

5. Oglindă. Aici e de bun simț. Când ceva respectă tot ce am zis până acum, fugi la oglindă și vezi dacă ți se potrivește cu adevărat. Și ca mărime, și ca stil și ca tot. Deși îmi plac de mor cămășile supradimensionate, unele s-ar putea să fie mai mult corturi decât cămăși. Testul cu oglinda nu dă greș niciodată. 

Acum să vă arăt ce mi-am cumpărat în ultimele luni din SH.

dsc_1056

dsc_1065

Ăsta așa arată:

dsc_1069

dsc_1071

dsc_1074

dsc_1085

dsc_1086

dsc_1088

dsc_1090

dsc_1092

dsc_1095

dsc_1097

În afară de adidași și bocanci, pe care nu i-am cumpărat din SH, totalul de bănuți dat pe toate astea este de 100 lei.

anigif

Și un gif cu personalitățile mele vestimentare.

Pentru mai mult SH, stați cu ochelnițele pe Modă, pe bune?. 

Comments

  1. Si eu stateam in Crangasi, adica stiu cofetaria Giorgi – apropo, iti recomand mousse cu afine de acolo. Insa nu imi aduc aminte decat de magazinul acela mai nou, Kiwi parca se numea… Unde sunt mai exact cele doua magazine? Inainte sau dupa Fornetti?

  2. Ioana says:

    Si eu imi iau multe hainute de la magazinele second hand. Am descoperit de curand un magazin online https://eunicat.ro/ . Au hainute de la branduri cunoscute si de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *