Despre misoginism și feminism extremist: Tu pe unde te situezi?

Scandaluri peste scandaluri lately între aceste două tabere: Misoginii patologici și Feministele Extremiste. Okay, să lămurim orice înainte să mă apuc să aberez aici cu părerea mea. Nu fac parte din niciuna dintre tabere. De ce? Fiindcă mi se pare că ambele au dus spre un scop toxic în ultima vreme.

Misoginii spun că femeile sunt ființe emoționale, care depind de bărbat, care nu trebuie să iasă din bucătărie, care-s bune doar de făcut copii bla bla și feministele extremiste (zic de astea de pe Interneți) spun că vai, ce porci sunt bărbații, că femeile trebuie să fie la putere și că suntem mai deștepte decât bărbații. Știți spre ce aș înclina eu? Ca bărbatul să stea și el în bucătărie, dar cu femeia. Că unele femei sunt scroafe și că unii bărbați sunt mai deștepți decât unele femei, iar unele femei sunt mai deștepte decât unii bărbați.

Să fac un rezumat pentru cei cu nervii praf: femeia=bărbat. Nimic toxic aici. Nu e nicio bătălie, nicio luptă în care e mai jegos decât celălalt și absolut nicio dispută de political correctness.

Niciuna dintre taberele mai sus menționate nu și-o ard corect. Am mai scris eu un articol despre feministele extremiste acum un an sau doi. Să fii feministă nu înseamnă să nu te mai epilezi la subraț, să urăști bărbații și să tragi în țeapă misoginii. Înseamnă să îți dorești drepturi egale între femei și bărbați. Cel puțin asta mi-ar plăcea să însemne pentru mine, indiferent de manifestări istorice.

Cred că aici e problema. Am fost crescuți prost. Mamele ne-au învățat că VAI,  BĂRBAȚII! PORCII DRACULUI! NU VOR DECÂT SEX! AU SALARII MAI MARI DECÂT NOI! TU SĂ FII FEMEIE DE CARIERĂ! SĂ NU TE GÂNDEȘTI LA FAMILIE ÎNTÂI!

Și pe băieți tații i-au învățat FEMEILE SUNT EMOTIVE, FIRAVE! TU TREBUIE SĂ PUI PÂINEA PE MASĂ! VEZI CUM VORBEȘTI CU ELE! ELE TREBUIE SĂ AIBĂ GRIJĂ DE TINE! SĂ SPELE, SĂ CALCE, SĂ-ȚI TOARNE PLOZI.

Și de aici s-au născut taberele. Să vă explic și de ce: noi suntem copiii comunismului. La noi cam odată cu mamele noastre a început emanciparea femeii (cel puțin la noi în țară. Mda, suntem în urmă). Mamele noastre au început să se răzvrătească, s-au ținute de școli, au fost rebele, au fost femei independente, oarecum, dar fiindcă vremurile nu le-au permis ne-au aruncat nouă în țeastă toate gândurile astea. Nu zic că-i rău să fii femeie independentă, dar mamele post-comuniste ne-au băgat cumva în țeastă frustrările lor și iată ce-ai ieșit.

Acu e război între tabere. Mamele au fost frustrate de asta, iar tații, obișnuiți cum au văzut la ei în familie, ca femeie să fie slugă, și-au vărsat frustrările pe băieți. Și uite cum am ieșit misogini și feministe extremiste. Cred că un echilibru se cade. Că un simplu cromozom diferit nu ne face mai emotive, mai iraționale, iar pe bărbați mai orientați spre lucruri practice și logice. Depinde de femeie, depinde de bărbat.

Haideți să încetăm cu aruncarea acestui rahat dintr-o tabără într-altă și să încercăm să facem o pace. Că la fel cum nici femeia nu are ce să caute la cratiță toată viața, la fel nu sunt toți bărbații niște porci infecți, care înșală cum respiră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *