Victor, Regele Muștelor: Bate vântul și-năuntru, și afară

Cei care mă au pe Facebook, știu că am o mini-serie de literaturici perverse și explicite cu un gagiu rănit în corason, pe care-l cheamă Victor Vicențiu. Păi, începând de săptămâna asta, l-am chemat pe Veve să facă un guest post pe săptămână. 

P.S: Textele sunt fictive și conțin înjurături și alde d-astea. Atenție pentru cei finuți și sensibili cu urecheanele.

“Victor e cel mai pesimist și fatalist om. Victor e prăpăstios. Victor e negativist. Victor atrage rahaturile la el. Victor e îngropat în îngrășământ. Victor se bate cu muștele. Deci Victor e Regele Muștelor. Are cineva niște insecticid?

Te-ai simțit vreodată ca un cremșnit în ploaie când i-ai dat papucii unei gagici? Ca și cum ești cel mai jegos om căruia i-a dat Ăl de Sus șansa să respire aerul poluat din București? Ca și cum nici dacă ți-ai cârpi toți blugii pe care ți i-ai rupt în genunchi, nu ai fi suficient de bun pentru nimeni? Da, acesta-i Veve al nostru.

Dacă-l vezi pe Veve pe stradă un lucru știi sigur: e carismatic. Păi, cum? Nici n-a deschis fraierul gurelnița. Nu știu, te uiți la el și-ți dai seama. Felul în care merge de parcă stă să cadă de pe picioarele lui scurte în orice clipă. Felul în care stă mereu cu mâna în păr și cu ochii în telefon, gata-gata să ia vreun semn de circulație în brațe. Aiurelnia din privirea lui sictirită. Te aștepți să se împiedice, să cadă, să își scape telefonul în canal, să cadă el în canal. Dar n-o face. Și ești surprins.

Veve e imprevizibil chiar și pentru mintea lui. Habar nu are ce face cam 90% din timp. Cum zicea și gagiul lui cel mai bun: tu te îndrăgostești în fiecare săptămână. Așa fraier e.

De azi gata, domne! Renunță la sentimente. Se întoarce la giumbușlucuri cu măslina, dar a hotărât că nici sexul nu mai e pentru el. Îl și aude pe prostul ăla: Bă, ce idiot. Du-te-n pula mea la biserică, dacă tot îți pui instrumentul în cui. Mai bine bagi un cui și nu mai gândești cu pula. Ce zici?

Îl bufnește râsul. Iar e frig afară, dar e mai frig la el în garsonieră. Dacă ar vrea să fie din cale afară de emo, ar spune că la fel bate vântul și la el în buzunare. Dar dacă vrea să fie chiar Eminescu, poate să zică chiar că e toamnă și-n suflet, și afară. E? Cum sună? Veve e super talentat la scris, mai ales când scrie toate prostiile, despre toate proastele care i-au călcat cămăși ca să se împace cu el și care i-au supt-o ca să li se pară că sunt dominatrix.

O pulă!

Iar îl prinde ziua râzând singur pe stradă, dar îi place boului. Chiar îi place. E un vulpoi singuratic, care nu se închide la șireturi. De ce? C-așa vrea el. Sau mai rău, la unul se închide, la celălalt nu. Să îl ia viața prin surprindere. Poate se împiedică, poate nu.

Ce bou ești!

Era să scapi telefonul pe jos. Ți-am zis că ești bou.

Dă.

Alo?

Mda.

Victor Vicențiu?

Da, cine-i?

Mă-ta, boule.

Iar tu, mă?

Nu te-ai prins din prima. Mi-am luat o aplicație de schimbat vocea. Este că suna exact ca pizdulicea aia pe care-ai futut-o atunci, din Control?

Bă, bate vântul prea tare. Abia aud ce zici.

Auzi numai ce vrei. Dar dacă te bag în morții mă-tii și apoi te scot la o bere?

Nu mai beau.

Acum auzi, mânca-mi-ai pula.

Bă, lasă-mă în pace. Cheamă-ți pizda la tine și lasă-mă să fiu depresiv în liniște.

Iar te plimbi de nebun ca să-ți admiri fățăul în bălțile de pe stradă?

Mda.

Haide că ești bou. Sper că nu ești iar în depresie după toate iubirile nereușite care ți-au deranjat așternuturile minții?

Știi, uneori când vorbești sună ca și cum Bacovia și Eminescu au făcut sex și-au scos un copil retardat.

Mersi, bă. Și eu te iubesc. Te aștept la bere, altfel te spun mă-tii că te-ai apucat iar de fumat.

Haide, muie.

Pa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *