Gheorghe și literatură: Cine este Victor?

Dacă mă aveți la prieteni sau mă urmăriți pe Facebook-ul personal, veți observa că am tot postat niște notițe cu un anume Victor Vicențiu.

Și acest Victor Vicențiu este un bețiv, un afemeiat, un idiot notoriu și face fix ce-l taie capul, asta dacă gândește cu ăla care trebuie. Dar pe lângă învelișul ăsta superficial de mascul alfa are acolo un miez romantic, feelingos în care pătrund vreo 2 gagici și-l fac nițel praștie pe interior. 

Tot proiectul se va transforma într-un manuscris frumos, pe care-l voi pune la dispoziție pentru toată lumea și pe care, cine știe, îl voi lansa sub formă de carte. Deși visez de mult să lansez o carte a mea, nu cred că dispun încă de toate resursele.

Ah, da. Și-o să se numească Psihopat însiropat și va fi scris de Victor G. Ca doar el vorbește-n cărțulie, no?

Să ne întoarcem la Veve. Ce-i cu el? Care-i treaba cu povestioarele retardate, cu limbaj licențios și iz de nesimțire?

Victor e un pic schizofrenic, vorbește cu el, la toate persoanele. Uneori e singular, alteori plural, uneori are discuții filosofice, dar văzut din exterior, e fix tâmpitul ăla din club care se uită în pahar și bagă degetul în el din când în când. Probabil vorbea cu el zahărul brun de pe fundul paharului.

Victor e sexy și încrezător, apoi îl apucă stima scăzută de sine. Victor e tu și eu când suntem la pământ. E atunci când ajungi la capătul damigenei. Când nu mai ai țigări în pachet. Când scotocești de 50 de bani prin casă doar ca să-ți cumperi o supă la plic. Victor e gagiul ăla care ți se pare cool, dar ți-e frică să vorbești cu el.

Victor e peste tot și toată lumea e Victor. E boul care nu știe să vorbească frumos cu nimeni. E tâmpitul care folosește ”pula mea” ca semn de punctuație. E golanul pe care nu vrei să-l prezinți mamei, dar îl iubești ca pe ochii din țeastă.

Când bodyguardul începe să dea lumea afară din club, ghici pe cine dă primul afară?

Când te împiedici de-un tip sexy și nesimțit, pe la Uniri, care-ți cere cu nerușinare numărul de telefon printr-o glumă de duzină, cu cine crezi că te-ai întânit? Cu Victor.

Dacă vreți să mai citiți despre Victor, eu am pus la dispoziție un link aici, pe care-l puteți accesa până pe 18 martie, ca să vedeți ce porcării mai scriu în alte lumi, nu doar în asta în care literatura se joacă șotronul în fața blocului.

Comments

  1. George P. says:

    Băi tu-l cunoști pe theGogu :)))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *