De ce nu ai niciodată cu ce să te îmbraci

Dacă eşti ca mine atunci nu ai niciodată suficiente haine. Dar cică oamenii de ştiinţă (poate britanici, poate nu) au descoperit că treaba asta ţine de ŞTIINŢĂ.

Wow, spune-mi mai multe!

Păi cică studiul, scris de Eureka alert , zice că cu cât îţi cumperi ceva cu care ai putea să mergi în mai multe locuri, cu atât n-o să îţi mai placă.

Cu alte cuvinţele, dacă îţi cumperi o fustiţă cu care ai vrea să ieşi în oraş, dar decizi să o porţi la facultate sau la muncă, şi apoi mergi la cumpărături cu ea, s-ar putea să nu îţi mai placă.

Sună niţel dubios, dar dacă-i dai un bol de gândire, îţi dai seama că ai câteva haine de genul în dulap. Poate sunt nişte pantofi pe care i-ai luat pentru Revelion, dar i-ai purtat şi la absolvire. Poate e rochiţa aia movalie cu care ţi-ai vrăjit prietenul, dar pe care voiai să o porţi doar la o zi de naştere, chiar dacă ai cel puţin o tonă de rochiţe în garderobă. Eşti probabil convinsă că vai, sunt nişte haine speciale, dar, în realitate, potrivit studiului, cel puţin, singurul lucru special la hainele tale e doar modul în care sunt folosite şi ocazia.

Atunci ce-i de făcut?

Să ai o garderobă diferită pentru fiecare ocazie? Sună ca o grămadă de haine care o să rămână în dulap, înghesuite pe undeva prin colţurile întunecate ale zonelor unde nu a mai umblat nimeni.

Cine naiba are bani pentru atâtea haine? Poate că nu trebuie să îţi cumperi alte haine, ci să îţi sortezi hainele în funcţie de activitate?

Merită încercat, dar cine are atâta timp la dispoziţie? Nu suna prea eficient.

Fuck you, science! Fac ce vreau!

Dacă vreau să stau 2 ore căutându-mi ţinuta pentru ziua respectivă e alegerea mea.

Acum, serios, poate e o idee să ne împărţim hainele pe ocazii, dar rezistă cineva să nu poarte fustiţa aia în alte ocazii în afară de ieşit în oraş?

Mă îndoiesc.

Sursă foto principală via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *