Ce să faci şi ce să nu faci după ce ţi-ai decolorat (ars) părul

Te-ai făcut verde?

Sau mov?

Sau chiar roz cu blond?

Sau chiar toate culorile?

Roşu?

Fata mea, trebuie să te anunţ că dacă te-ai decolorat, ţi-ai ars părul. Apropo, Milei i-a căzut tot părul din cap după experienţa “Al cincilea element”. De ce? Pentru că era atât de decolorat încât a căzut pur şi simplu şi au trebuit să folosească o perucă pentru restul filmării.

Poate acelaşi lucru ţi s-a întâmplat şi ţie. Sau poate ţi s-a asprit părul aşa de tare încât te-ai gândit că nu mai are rost să-ţi cumperi mătura de la supermarket, ci să-ţi foloseşti coama ca să strângi firimiturile de pe jos.

Dar, chiar dacă acum e o mătură decolorată, măcar ai culoarea pe care-o vrei, nu? Nu. Doar dacă-ţi torni nuanţator în cap arată uniform. Blondul pe care l-ai vrut sigur nu arată aşa.

Haideţi să o luăm ştiinţific, vreţi?

Chiar şi la un salon profi şi scumpişor, dragul tău păr o să sufere. Şi nu doar dânsul! Dar toate celulele din corpul tău! Firele de păr devin foarte poroase, pline găurele mici, pentru că prin decolorare sugi culoarea şi proteinele din ele. Asta nu se întâmplă fără să faci nişte daune. Pe lângă chestia asta, nici mirosul de amoniac nu-ţi face bine. Aşa că e simplu: NU INHALA! Sau inhalează. Cum vrei tu. Acum că tot ai făcut-o, uite ce poţi să faci sau să nu faci:

1. Nu te mai decolora după ce te-ai decolorat!

Nu, dacă nu ţi s-a decolorat părul cum vrei tu, nu arunca iar kile de decolorant în el. O să înceapă să îşi piardă din volum, din formă şi o să devină subţire şi TASAT. Da, am zis tasat.

2. Fă-ţi măşti de păr acasă!

Şi dacă-ţi pui o banană cu un ou crud în păr, e tot o mască de păr. Sau poţi să îţi faci o mască din avocado, sau una din ulei de măsline. Dă-i şi tu un Google că nu te doare mâna.

3. Nu-ţi băga placa de păr în părul decolorat!

Cel puţin nu imediat sau renunţă la ea o perioadă. Părul e deja torturat de decolorant, mai bagi şi placa în el? Uneori, dacă e prea decolorat, e posibil să ţi se rupă părul de tot. Să se topească, chiar. Abţine-te şi lasă-l să se usuce. Bagă placa a doua zi, în cel mai rău caz.

4. Piaptănă-te!

Bagă peria în el!  Dar în niciun caz când e ud. O să arate ca nişte spaghete şi nici nu o să poţi să îl descurci. Sau, cazul cel mai naşpa, o să rămâi cu el în mână.

5. Fii împuţită!

Da, serios. Ai voie să ai părul jegos. Păi, de ce? Când se îngraşă niţel, de fapt, e ca un fel de tratament hrănitor. CU JEGUL TĂU! Serios vorbesc. E super uscat când e ars, mai lasă spălatul pe cap. Te-a mâncat în fund să te decolorezi, este?

6. Ai răbdare! Dacă nu ai răbdare, tunde-te! 

Timpul îţi vindecă şi părul ars. Asta dacă nu-l decolorezi mereu ca o tâmpită obsedată ce eşti. Sau, dacă vrei, poţi să-l tunzi şi gata. Ciopârţeşte-l! Măcar ştii o treabă.

Comments

  1. Andra Vlad says:

    Ești super tare. Să te ferească D-zeu să vrei să te decolorezi😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *